06-57606826
info@evatesselaar.nl

Natuurgeneeskunde algemeen

Natuurgeneeskunde als aanvulling op de reguliere behandeling

Soms ontkom je niet aan het volgen van een regulier behandeltraject, simpelweg omdat het gaat om een acute, levensbedreigende situatie of omdat het systeem dusdanig is verstoord is dat het niet verantwoord is om enkel met natuurlijke middelen te werken. Dat betekent gelukkig absoluut niet dat de natuurgeneeskunde niets voor jou en je dier kan betekenen. Het is juist heel goed samen, naast elkaar, in te zetten. Bijvoorbeeld om de bijwerkingen van de reguliere medicatie te reguleren, de organen die belast worden door medicatie (denk hierbij aan de lever en nieren) te ondersteunen met natuurlijke middelen, of ná de reguliere behandeling wanneer het ergste gevaar geweken is op zoek te gaan naar de oorzaak om een herhaling van de problemen te voorkomen.

Een frisse kijk

Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik met een heel andere blik naar de gezondheid van jouw dier. Een klacht staat nooit op zichzelf, maar heeft altijd een oorzaak. Ik neem in eerste instantie dus nooit genoegen met ‘dat heeft hij nou eenmaal’. Door niet alleen naar de fysieke klachten te kijken, maar ook de mentale en energetische balans van je dier mee te nemen in het geheel, komen we tot een behandelplan dat op een andere denkwijze gebaseerd is dan dat van de dierenarts.

Holistisch advies

In plaats van ons alleen blind te staren op wat het dier aan de oppervlakte laat zien, verbind ik graag het fysieke, mentale en energetische stuk met elkaar. Hierdoor ontstaat een holistisch advies waar een behandelplan uit voortkomt. Omdat dit voor jou waarschijnlijk een heel nieuwe manier van kijken en denken is en er bij een eerste consult heel veel informatie op je af komt, krijg je na afloop van mijn bezoek het advies op papier zodat je achteraf alles nog eens rustig kunt na lezen, en op je in kunt laten werken. Dit om te voorkomen dat je je na het consult afvraagt hoe alles nu eigenlijk ook al weer zat. Want op het moment dat ik er was leek het allemaal zo logisch, maar de ervaring leert dat je het fijn gaat vinden om mijn bevindingen en advies op papier te hebben zodat je het er altijd bij kunt pakken.

Natuurlijke middelen

Ik behandel jouw dier bij voorkeur alleen met natuurlijke middelen. De bedoeling hiervan is het activeren en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat ze door het lichaam herkend worden, daardoor op verschillende niveau’s verbetering van de klachten teweeg kunnen brengen en ze nagenoeg geen bijwerkingen geven. De middelen hebben hun werkzaamheid en effectiviteit in de praktijk ruimschoots bewezen.

Natuurgeneeskunde voor paard en huisdier

Een zeer effectieve aanpak bij een scala aan klachten. Een no-nonsense behandeling gebaseerd op een holistische denkwijze (Fysiek, mentaal en energetisch zijn één), die ervoor zorgt dat de problemen bij de oorsprong aangepakt worden. Daardoor is er van symptoombestrijding geen sprake, en komt er een langdurige oplossing voor het probleem.