06-57606826
info@evatesselaar.nl

EHBO Cursus hond

Leer in één dag hoe jij jouw hond kunt helpen bij pech en ongelukken!

Zondag 19 September 2021, Heerhugowaard (Noord-Holland)

BETROKKEN

Je bent een betrokken hondeneigenaar die graag iets wil kunnen doen wanneer zich een spoedsituatie bij de hond voordoet.

KOSTEN BESPAREN

Je zou graag beter in willen kunnen schatten wanneer je met je hond naar de dierenarts moet, en in welke gevallen je jezelf die kosten kunt besparen omdat je weet dat er veel is wat je gewoon thuis kunt doen.

NATUURLIJKE MIDDELEN

Je vindt het prettig als je kleine kwaaltjes bij je hond zelf kunt behandelen met natuurlijke middelen.

BASISKENNIS

Je hebt net een nieuwe pup, of een hond uit het asiel en kunt wel wat basiskennis EHBO gebruiken.

Over de cursus (zondag 19 september 2021)

Je hond verzorgen, dat doe je het liefst zelf! Jij kent je hond het beste en voelt hem het beste aan. En wij, Eva en Yvette, begrijpen dat! Daarom hebben we een EHBO-cursus ontwikkeld die jou als hondeneigenaar in staat stelt om je hond bij kleine en grote ongelukken zélf goed en verantwoord  te kunnen helpen.
Wat ga je leren?

Je gaat onder andere leren zelf de hartslag, de ademhaling, slijmvliezen en de temperatuur van je hond te controleren. Je leert inschatten wanneer je zelf kunt behandelen en wanneer je direct door moet naar de dierenarts.

 Verder ook
 • Het aanleggen van 3 verschillende verbanden
 • Wat te doen bij vergiftiging
 • Wat te doen voordat je bij de dierenarts terecht kunt
 • Het verzorgen van diverse (bijt)wonden
 • Het herkennen van een maagtorsie (een heftige aandoening waarbij elke minuut telt)
 • Wat te doen met een oververhitte of onderkoelde hond
 • Welke problemen een behandeling van de dierenarts vereisen, en welke problemen je thuis kunt behandelen (en hoe)
 • En nog héél veel meer
…en als BONUS

Het inzetten van diverse natuurlijke middelen bij de aandoeningen die tijdens de cursus aan bod komen. Je leert gebruik maken van essentiële olie, kruiden en het inzetten van homeopathie!

Recensies

Recensies van eerdere deelnemers aan de EHBO-Cursus

Mira Brugman

“Het was ontzettend interessant! Bedankt voor de leerzame dag!”

Miranda de Jong

“Was echt een super leuke en goede cursus. Veel van geleerd en voel mij toch iets zekerder mocht er iets met de dieren gebeuren. Toppers! Dank je wel!”

Cora van Dijk

“Aanrader! Je hoofd zit vol met informatie aan het eind van de dag. En niet overvol, waardoor je ontspannen naar huis gaat. Veel ruimte voor vragen, wat ook fijn is.”

Natasja van Dalen

“Ik vond de cursus erg interessant en duidelijk! Eva en Yvette nemen de tijd en leggen alles goed en op een leuke manier uit. Het is ook leuk om te weten hoeveel je kunt doen met natuurlijke producten. Ik raad deze cursus aan aan iedereen die een hond heeft, er mee werkt, of het leuk vindt zich te verdiepen hierin!”

DATUM: Zondag 19 september 2021

Locatie:  Hondenschool vanVuuren, te Heerhugowaard (N-H)

De cursus wordt gegeven door maar liefst 2 enthousiaste docenten die hun kennis met je gaan delen:

Yvette Behrtel, gediplomeerd hondenmasseur en myotherapeut voor honden

Eva Tesselaar, Gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut voor dieren, werkervaring als dierenartsassistente én osteopaat voor dieren i.o.

Schrijf je in!

Datum: Zondag 19 september 2021 10:00 uur

Jouw investering: 85,-

Dit is inclusief:

 • Koffie/thee met iets lekkers erbij
 • Gebruik van alle cursusmaterialen
 • Een cursus-reader
 • Certificaat van deelname
 • Een leuke goodiebag

Na je inschrijving op de website ontvang je binnen 1-2 werkdagen een handmatige bevestiging via de mail. Betaling vindt plaats via overschrijving.

LET OP: In verband met inkoop van materiaal en huur van de ruimte brengen wij bij afzeggen korter dan 7 dagen voor aanvang van de cursus het volledige cursusbedrag in rekening.

  Q&A

  Staat jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet hem te stellen via het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag en denk graag met je mee.

  Is het de bedoeling dat ik mijn hond mee neem naar de cursus?

  Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens de cursus zijn er honden aanwezig waar de vaardigheden op geoefend kunnen worden.

  De datum komt mij niet uit, geven jullie de cursus ook op andere data?

  Ja, de cursus wordt ook op andere data en andere locaties gegeven. Vul het contactformulier in om als eerste de nieuwe data en locaties te weten te krijgen wanneer deze bekend zijn.

  Het is ook mogelijk de cursus op bijvoorbeeld jouw hondenschool te organiseren. Neem in dat geval contact op via het contactformulier, dan bespreken we de mogelijkheden. Contactformulier>>
  Kan ik het cursusgeld ook in termijnen betalen?

  Ja, gespreide betaling in 2 maandelijkse termijnen (45,- per termijn) is mogelijk. Geef dit aan in het inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’