06-57606826
info@evatesselaar.nl

Darmklachten bij honden

Heeft je hond darmklachten zoals diarree, braakt hij regelmatig of zie je andere vage signalen waar je je vinger niet op kunt leggen?

We pakken de oorzaak van de klachten aan bij de kern met natuurlijke middelen.

Over mij

Ik ben Eva! Al van kleins af aan fascineren dieren mij, en dat ik ‘later’ iets met dieren zou gaan doen heeft voor mij dan ook altijd als een paal boven water gestaan. Mijn eigen dieren, kat Rody en hond Rune, betekenen alles voor mij.

Ik weet wat een geworstel het kan zijn als er iets niet klopt met je dier, maar niemand weet wat er precies aan de hand is. Om erachter te kunnen komen wat er met jouw dier aan de hand is kijk naar hem of haar in zijn geheel. Mijn opleidingen in de natuurgeneeskunde en diervoeding hebben me ontzettend veel geleerd over het aanpakken van klachten bij de oorzaak.
Ondertussen heb ik al veel dieren mogen behandelen en kennis in de praktijk mogen opdoen. Jouw dier is uniek! Daarom heeft ieder dier zijn eigen gebruiksaanwijzing, en dat is soms best een puzzel. Ik zoek met liefde uit wat jouw dier nodig heeft!

Je hond is je beste vriend.

Je hond is je beste vriend, een maatje voor het leven. Voor mij betekent Rune (zie foto) alles, en ik kan me voorstellen dat voor jou en je hond hetzelfde geldt! Maar hoe goed je ook voor hem zorgt, het kan gebeuren dat hij toch ziek wordt of niet lekker in zijn vel zit.

Als je je hond hierin herkent, heeft hij misschien last van zijn darmen:

– Hij heeft vaak diarree, dunne of brijige ontlasting.
– Je hond heeft vage klachten waardoor je een onderbuikgevoel hebt of je vinger er niet helemaal op kunt leggen.
– Je hond slaapt veel, reageert suffig of heeft weinig energie terwijl je dat niet van hem gewend bent. 
– Je hond heeft een allergische reactie op o.a. voer of dingen van buitenaf (atopie).
– Je hond heeft veel last van jeukklachten en je hebt al van alles geprobeerd om dat op te lossen, maar niks lijkt te werken.
– Je hond heeft een wisselende eetlust, de ene keer eet hij graag en de andere keer laat hij zijn voer weer staan, of hij doet rustig de hele dag over zijn bakje voer.
– Jullie moeten regelmatig even de kamer uit lopen omdat hij zulke vieze winden laat.
– De anaalklieren worden regelmatig geleegd bij de dierenarts.

Herkenbaar? Als natuurgeneeskundig therapeut ga ik uitzoeken waarom uitgerekend jouw hond deze klachten heeft en helpen we de darmen weer in balans te komen waardoor de problemen verleden tijd zijn.

Hoe werkt een behandeltraject?

Om te kunnen onderzoeken waar de klachten van je hond vandaan komen, moet ik jouw hond  eerst leren kennen. Bij mij staat je hond echt op nummer één! Tijdens ons eerste consult bij jou thuis hoor ik dan ook graag alles over jouw hond. Alleen dan kunnen we uitzoeken waar de oorzaak zit. 

Samen onderzoeken we wat ervoor kan zorgen dat jouw hond niet helemaal zichzelf is. Is het het voer? Heeft hij als pup niet zo’n denderende start gehad? Is er iets anders in zijn lichaam (of geest) niet in balans?

Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op en kies ik welke middelen het best passen bij de klachten van jouw hond. Ook geef ik advies over wat je zelf nog kunt doen om je hond zo goed mogelijk te helpen. Daarna gaan jij en je hond samen aan de slag! Je krijgt van mij een uitgewerkt verslag waarin alles nog eens op een rijtje gezet staat. Meestal plannen we nog een aantal vervolgafspraken in, afhankelijk van hoe het gaat met jouw dier.

We pakken het probleem bij de kern aan en we zetten het lichaam aan tot zelfherstel, waardoor je niet van de ene op de andere dag resultaat zult zien. Geduld is een schone zaak! Het probleem van jouw hond is waarschijnlijk ook beetje bij beetje ontstaan en zal ook niet van de een op de andere dag opgelost zijn.

Afhankelijk van wat er precies met je hond aan de hand is, bepalen we hoeveel consulten er nodig zijn. Mijn behandeltrajecten zijn altijd persoonlijk en op maat!

Wat kan ik voor jou en je hond betekenen?

Bij mij komen vaak verzorgers die al van alles geprobeerd hebben, maar toch niet verder komen. Dat is heel vervelend en óók vaak gewoon ontzettend frustrerend voor hen.

De klachten bekeken vanuit holistisch oogpunt

Vanuit de natuurgeneeskunde bekijk ik de problemen van je hond vanuit een holistische denkwijze (Fysiek, mentaal en energetisch zijn één), die ervoor zorgt dat de problemen bij de oorsprong aangepakt worden. Daardoor is er van symptoombestrijding geen sprake, en komt er een langdurige oplossing voor het probleem.

Behandeling met natuurlijke middelen

Bij het behandelen van jouw hond maak ik geen gebruik van chemische medicatie. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen die het systeem niet belasten, maar juist versterken zodat het lichaam optimaal zijn werk kan doen. 

Aanvulling op de reguliere behandeling

De natuurgeneeskunde kan ook een goede aanvulling zijn wanneer je dier al regulier behandeld wordt. De behandeling kan versterkt worden of de bijwerkingen verminderd met behulp van natuurgeneeskunde.

Een oplossing voor de klachten

Ik geloof er echt in dat het lichaam van jouw hond bepaalde signalen niet voor niets laat zien. Er zit altijd iets onder en ze moeten serieus genomen worden. Daarom zul je mij niet snel horen zeggen ‘dat dat nou eenmaal hoort bij jouw hond’, of ‘er niets aan te doen is’ of dat ‘hij en jij er maar mee zullen moeten leren leven’.
Kan ik jullie niet helpen? Dan ben ik eerlijk en zorg ik dat je bij iemand terecht komt die dat misschien wél kan. 

Hoe andere honden geholpen zijn

Jouw hond verdient echt het beste!

Wij kregen onze hond Juke met 9 weken en hebben meteen zijn eerste ontlasting opgestuurd om te laten testen, omdat ik niet ben voor preventief ontwormen. Uit de uitslag bleek dat Juke Giardia had, hier voor kreeg hij een panacur kuur na 3x testen en 3x een panacur kuur was hij vrij van Giardia. Maar zijn ontlasting bleef afwisselend hard en zacht. Na een tijdje zoekende geweest te zijn we bij Eva terecht gekomen. Eva heeft een behandelplan gemaakt en zijn we begonnen om Juke zijn darmflora weer op peil te krijgen. Welke heel goed is aangeslagen! Juke zijn ontlasting is beter geworden en Juke werd zelf ook rustiger. Wij zijn heel blij met Eva geweest en zouden zeker als er weer wat met Juke aan de hand is haar inschakelen, zij kijkt net even verder dan alleen de klacht.
Wij raden haar zeker aan!

Nelleke & Juke

Vorige zomer is onze hond Rex erg ziek geworden door allergie voor zijn voer. Dat resulteerde in diarree, overgeven en enorme jeuk en haaruitval. Rex was daardoor helemaal niet meer zich zelf. Geen lust om te spelen en wandelen. We hebben werkelijk alles uitgeprobeerd en waren eigenlijk ten einde raad. Door een tip ben ik bij Eva terecht gekomen. Eva heeft zijn systeem weer helemaal in balans gebracht en Rex is de oude! Bedankt!,

Margaret & Rex

Begin mei heb ik mijn 9 week oude Sheltiepup opgehaald. Meteen bij thuiskomst werd zij ziek. Overgeven, aan de diarree en ze wilde niet eten. Uiteindelijk kwamen wij erachter dat zij giardia had. Hiervoor kreeg zij een antibioticakuur, maar dat sloeg niet helemaal aan waarna zij nog een antibioticakuur kreeg. Zij bleef echter aan de diarree. Zij is toen voor drie weken teruggegaan naar de fokker en toen zij weer bij mij terugkwam, had zij geen diarree meer en at ze goed, maar haar ontlasting bleef altijd te dun. Behalve haar eigen voer kon ze niets anders eten zonder aan de diarree te raken. Via een vriendin die een artikel had gelezen die Eva had geschreven over giardia bij honden heb ik contact opgenomen met Eva. Zij heeft voor Bailey een behandelplan opgesteld. Meteen na het starten van het behandelplan zag ik al resultaat. Bailey’s ontlasting werd weer normaal en is dat nog steeds. Ik ben superblij dat ik dit traject ben ingegaan en ik ben ook superblij met Eva. Ik zal haar dan ook zeker bij anderen aanraden!

Margriet & Bailey
IN BALANS

Jouw hond komt na behandeling fysiek en emotioneel meer in balans. Hij heeft weer goede ontlasting en ook de andere signalen verbeteren!

ENERGIEK

Hij heeft meer energie en is weer zijn vrolijke zelf! Hij wil graag lekker mee op wandeling. Je herkent je hond weer terug! 

GEZOND

Hij heeft een gezonde, zachte en glanzende vacht en etenstijd is voortaan een feestje! 

Wat zijn de kosten?

Samen pakken we de klachten van je hond bij de kern aan.

vervolgafspraak

€69

 • Vervolgafspraak bij jou thuis
 • Duurt 30-45 minuten
 • Exclusief eventueel in te zetten middelen en supplementen

Praktische informatie

Voor een afspraak kom ik bij jou en je hond aan huis. Om die reden is het alleen mogelijk om een afspraak te maken wanneer jullie binnen +- 30 autominuten vanaf postcode 1755 (Petten, Noord Holland) wonen.
Een bezoek aan huis scheelt voor jouw hond veel stress en jouw hond in zijn eigen omgeving te kunnen zien, gewoon zoals hij is, geeft mij vaak veel nuttige informatie.
Een eerste consult duurt tussen de 60 en 90 minuten. Ik vind het fijn als je hier ruim rekening mee houdt in je agenda zodat we ons niet gehaast hoeven te voelen. Een vervolgconsult neemt 30-45 minuten in beslag.

De oorzaak van de darmklachten van je hond aanpakken? Maak een afspraak voor het eerste consult

Vul je gegevens hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om meer over jouw hond te weten te komen!

  Vragen die je misschien nog hebt

  Mijn hond is nog heel jong, kan ik ook bij jou terecht?
  Zeker! Veel jonge honden en pups hebben al darmklachten. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe makkelijker een behandeling aan zal slaan en hoe beter je klachten op latere leeftijd kunt voorkomen.

  Wij lopen al bij de dierenarts, kun je me helpen?
  Afhankelijk van de behandeling die door de dierenarts is ingezet en onderzoeken die eventueel lopen kan ik veel doen om de reguliere behandeling te ondersteunen of te versterken. Stuur me voor de zekerheid een email, dan kan ik je precies vertellen wat er in jullie situatie mogelijk is.

  Wij wonen niet in de buurt, maar willen wel graag een behandeling, kan dat?
  Dan verwijs ik je graag naar een collega die wél bij jullie in de buurt woont. Indien we niemand kunnen vinden, kan ik jullie in sommige gevallen telefonisch helpen. Neem even contact op.

  Hoe werkt de betaling?
  Betaling geschiedt direct contant na afloop van het consult, of kan per factuur na afloop van het consult voldaan worden. Er kan niet gepind worden.

  Ik heb een ander huisdier, kun je me helpen?
  Ja, zeker! Ook voor de behandeling van jouw kat, paard, konijn, kip of ander dier kun je bij mij terecht.